Ágnes
-13 °C
0 °C

Beindult Magyarország kínai nyelvű turisztikai honlapja

euractiv.hu
2005.10.03. 12:00
A Magyar Turizmus Rt. a közép-európai idegenforgalmi hivatalok és szervezetek között elsőként készítette el kínai nyelvű honlapját. Az országpropaganda új eszközét Pekingben mutatták be a kínai turisztikai szakma képviselőinek. A magyar-kínai turisztikai kapcsolatok kezdete az ADS (Authorized Destination Status - hivatalos turisztikai célpont) egyezmény 2003. évi aláírásától datálódik: Magyarország - Európában az elsők között - került fel a kínai turisták számára engedélyezett célországok közé, amiben nagy szerepe volt a Magyar Turisztikai Hivatal aktív lobbitevékenységének is.

Mostantól a kínai érdeklődők a www.xiongyali.cn című honlapon tájékozódhatnak Magyarország turisztikai kínálatáról, s megtekinthetik a Magyarországra utaztató kínai utazási irodák, valamint az ADS-státusszal rendelkező magyar utazásszervezők listáját is. A site-on átjárást teremtettek a Visegrádi négyek honlapjára is, hiszen a visegrádi országok évek óta sikeresen működnek együtt a régió, mint turisztikai desztináció együttes népszerűsítése érdekében a távoli piacokon.

A Magyarországra beutazó kínai turisták száma dinamikusan növekszik: tavaly a 11 ezer vendég összesen 28 ezer vendégéjszakát töltött el, s idén az első félévben 81 százalékos volt a növekedés. Magyarország Európa kapujának a szerepét is betölti, hiszen a kínaiak számára Budapest a leggyorsabban elérhető EU-s célpont. A tapasztalatok szerint a kínaiak szeretnek saját légitársasággal utazni, amit 2004 augusztusa óta megtehetnek: azóta sikeresen működik a közösen üzemeltetett Hainan-Malév közvetlen járat Peking és Budapest között. Ez lehetővé teszi, hogy Budapest az európai körutak első és utolsó állomása legyen.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.