Judit
3 °C
6 °C

Kétmillió utas 17 hónap alatt

2005.10.05. 14:35
Wizz Air diszkont légitársaság szerdán napon elszállította kétmilliomodik utasát. A szerencsés utas Katowicéből indult ma délután Milánó Bergamo repülőterére. A hölgy egy éven keresztül korlátlanul utazhat a Wizz Air teljes útvonalhálózatán. A légitársaság, kevesebb mint egy évvel az indulása után, idén áprilisban ünnepelte egymilliomodik utasát. Az újabb milliós utasszámot rekord idő alatt, öt hónap alatt érte el a Wizz Air - tájékoztatta a légitársaság az Indexet.

A cég tájékoztatása szerint tavaly májusi indulása óta a Wizz Air új bázisok és úticélok bevezetésével, kapacitásának bővítésével és új repülőgépek üzembe állításával folyamatosan növekszik. Idén télen a légitársaság - 2005 nyarához képest - 25 százalékkal nagyobb kapacitással üzemel majd és hat új célállomásra indít járatokat. A Wizz Air október második felében veszi át első, új Airbus A320 típusú repülőgépét, melyet 2006 folyamán újabb gépek követnek. A későbbiekben folyamatosan tovább bővül a légitársaság flottája. A légitársaság nemrég a lengyelországi Ponznan-ból is elindította járatait és Szófia-Budapest, valamint Varsó-Kaunas járatainak indításával a kelet- és dél-európai piacokra is betört.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "A Wizz Air nagyon gyorsan Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársasága lett és azóta is töretlenül növekszik. Kétmillió utas elszállítása 17 hónap leforgása alatt önmagáért beszél. A tervek szerint az újabb kétmillió utast elszállításához már csak feleannyi időre lesz szükségünk."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.