Raktárt épít a Neuzer

MTI
2005.10.26. 09:06

Közel 100 millió forintért vásárolt területet a Neuzer Kerékpár Kereskedelmi Kft. az esztergomi önkormányzattól logisztikai bázis építésére, ahonnan a szezonális, heti tízezer darabos kiszállításokat is teljesíteni tudják - mondta el az MTI-nek Neuzer András ügyvezető.

A Neuzer Kft. jelenleg 80.000 kerékpárt ad el évente, a termelés felét exportálja Nyugat-Európába, illetve Szlovákiába. A hazai piacon a vevők már nem az ár, hanem a minőség alapján választanak biciklit, ezért a kerékpárok túlnyomó többségét szakboltokban értékesítik - mondta a cég ügyvezetője.

A cég átlagosan másfél milliárd forintos bevételt ér el, kerékpárok gyártásából és összeszereléséből, dolgozóinak létszáma 100 fő.

Jelenlegi telephelyük 6 ezer négyzetméteres, itt vázfestő, kerék-összeszerelő és alkatrészgyártó egység működik, a cégnek Csepelen van 5 ezer négyzetméteres nagykereskedelmi raktára. 2004-ben vásárolták meg a Hungaroton egykori dorogi hanglemezgyárát, szintén raktározás céljára. Szlovákiában felügyeletük alatt összeszerelő-üzemet működtet az egyik legjelentősebb kerékpárkereskedő.

Az ügyvezető elmondta, hogy az Esztergomi Ipari Parkban most megvásárolt területen szintén raktárt építenének, mert több partnerük heti tízezer darabos mennyiségre szeretne szerződést kötni és ezt csak úgy lehet teljesíteni, hogy még a szezon előtt legyártják és raktározzák az elkészült kerékpárokat. A Neuzer saját gyártású márkája az Altrix, legjelentősebb partnere a Giant, mely Amerika legnagyobb darabszámban értékesített kerékpárja.

Neuzer András hozzátette, a cég létszámát várhatóan húsz százalékkal bővítik, mivel a tavaszi megrendelések szerint nő a kerékpárok iránti kereslet.