23,5 százalékos nyereségnövekedés a Démásznál

MTI
2005.11.04. 08:54

A francia EdF csoporthoz tartozó Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. (Démász) mérleg szerinti nyeresége az év első kilenc hónapjában 5,01 milliárd forint volt, 23,5 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában - jelentette a Démász pénteken.

A nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésben a társaságcsoport 29,4 százalékos harmadik negyedévi profitnövekedésről számolt be. A július-szeptemberi 2,37 milliárd forint mérleg szerinti eredmény jócskán meghaladja a portolio.hu internetes portál 1,65 milliárd forintos elemzői konszenzusát.

Az első háromnegyedévi nyereségben egyszeri tételt jelentett a második negyedévben befolyt 400 millió forint visszatérítés, amely a február 1-jétől hatályos, és a társaság álláspontja szerint szakmai hibákat tartalmazó, új tarifarendeletek Démászra gyakorolt negatív hatásainak egy részét ellentételezte.

Az energia értékesítés nettó árbevétele az év első kilenc hónapjában 65,31 milliárd forint volt, 10,1 százalékkal több a bázisnál.