Aranyliftes bérpalota Moszkvában

MTI
2005.11.07. 16:06
Az orosz főváros központjában ez év végén adják át azt az aranyliftes bérpalotát, ahol exkluzív szolgáltatásokkal igyekeznek majd a lakók kedvébe járni.

A házban lesz uszoda és fitneszstúdió, fodrászat és zártkörű étterem, ahová kizárólag a lakók nyernek majd bebocsátást. Lesz konferenciaterem, a tetőn pedig helikopter-leszállópályát alakítanak ki - olvasható a RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapján.

Az igazi csemegének azonban az arany - illetve nyilván csak aranyozott - liftek ígérkeznek, amelyek a gépkocsijukkal együtt szállítják majd lakosztályokba a lakókat.

A házat, ahol minden bizonnyal politikusok, sportolók, hírességek bérelnek majd lakosztályt, éjjel-nappal szigorúan őrzik. Mindezek a szolgáltatások megmutatkoznak a lakbérben is, amelyek összegét havi 25-45 ezer dollárra, vagyis 5,3- 9,5 millió forintra tervezik.

Az 1917-es forradalom óta Moszkvában egyetlen luxusbérpalota épült: a 2003-ban átadott épületben a lakóknak havi bérleti díjként "mindössze" 12 ezer dollárt, vagyis két és fél millió forintnak megfelelő összeget kell áldozniuk a minden képzeletet felülmúló kényelemért.