Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Plasztikai műtét és óvszert a spanyol fogyasztói kosárban

euractiv.hu
2005.11.30. 11:17

A katolikus Spanyolország a vallási vezetők tiltakozása ellenére is halad a korral: a statisztikusok a hagyományos termékek helyett többek között az óvszer és a plasztikai műtétek árát figyelve követik nyomon az infláció alakulását.

Az árváltozás hivatalos indexének megállapításakor a marhahús és friss tej helyett mostantól az óvszer és a plasztikai műtétek árának módosulását követik nyomon. A döntés a pénzköltési szokások módosulását, közvetve a spanyol társadalom változásait tükrözi. Spanyolországban elterjedt az óvszer használata, részben ezért is rendkívül alacsony a születési ráta, az átlagos családban csak egy gyermek van.

A plasztikai műtét népszerű a spanyolok körében, sőt sokan egész Európából az Ibériai félszigetre járnak arcbőr-feszesítő vagy zsírleszívó műtétekre, az operáció fáradalmait pedig a tengerparton, kellemes körülmények között heverik ki.

Az étkezési szokások is jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedekben, hiszen a bikaviadalok országában a marhahúst ma már alig fogyasztják, akárcsak a friss tejet.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.