Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Kínában erősít a Siemens

MTI
2005.12.06. 16:05
Erőteljes növekedést ért el az idén a Siemens konszern Kínában: beérkezett megrendeléseinek száma 34 százalékkal növekedett az előző évihez képest, forgalma pedig 15 százalékkal emelkedett. A Siemens kínai vezére, Richard Hausmann szerint a közlekedési ágazaton kívül az energiaiparban, az olaj, a gáz és a víz ipari felhasználásában, az egészségügyben és a távközlésben van jó üzleti lehetőség. A szeptemberig tartó pénzügyi évben a beérkezett megrendelései 41,8 milliárd jüanról 56 milliárd jüanra emelkedtek. (5,3 milliárd euró). A forgalom 38,4 milliárd jüanról 44,3 milliárd jüanra emelkedett (4,2 milliárd euró). "A 2004-ben kitűzött cél a forgalom három év alatti, 2006 végéig történő megduplázására egyáltalán nem tűnik irreálisnak kiegyensúlyozott és stabil növekedés tükrében" - emelte ki Hausmann. Jelenleg a kínai tevékenység adja a konszern forgalmának hat százalékát.

A konszern kínai üzlete minden tevékenységi körben bővült. A közlekedési szektorban egyenesen 200 százalékos növekedést ért el. A 300 kilométer/órás sebességre is képes nagysebességű szerelvényekre kapott 669 millió eurós megrendelés után a Siemens joggal számíthat további vasút-modernizációs megrendelésekre is. A szerelvények, vasúti pályák, automatizálási berendezések és jelzőrendszerek iránt igen magas kereslet mutatkozik.

A Siemens a jövő év első felében várja a döntést a következő generációs mobil távközlési licencek odaítéléséről ahhoz, hogy a rendszer 2008-as olimpiai játékokra biztonsággal üzembe lehessen helyezni. A Siemens mindkét szóba jöhető technológia, a TDSCDMA vagy a WCDMA esetében is jó eséllyel indul a versenyben.

A világ harmadik legnagyobb és leggyorsabb ütemben növekvő villamos- és elektronikai termék piacán a Siemens már erőteljesen kiépített értékesítési-, kutatási- és fejlesztési kapacitással rendelkezik, valamint jelentősen növelte beszerzési forrásait is. Jelenleg évi 2-3 milliárd euró értékben vásárol be Kínában termékeket és alapanyagokat, amit a legközelebbi jövőben már ötmilliárd euróra kíván növelni. A pillanatnyilag még nem túl jelentős exportot is bővíteni tervezi. 2004-ben ötezer fővel növelte alkalmazottai számát, jelenleg 6 ezer kínai dolgozója van; 2006-ban pedig további háromezer fő felvételét tervezi.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.