Utazási utalvány a Tescóban

Napi Gazdaság
2005.12.09. 09:19

Október végétől instant utazást is kínál a Tesco-Global Áruházak Rt., az utalványok értéke 9900 forinttól kezdődik és tízezres árkülönbségekkel 69 900 forintig nő. A szolgáltatáscsomagok értékesítése nem áll távol a hipermarketlánctól: Nagy-Britanniában, az anyaországban biztosításokat, utazási biztosításokat és utazásokat is értékesít. Itthon a termék egyedinek számít, ilyen csomagokat legfeljebb last minute-ben kínáltak utazási irodák, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben az utazni vágyó zsákbamacskát vett.

Az utazási utalványok szolgáltatás hátterét a VistaDirekt Kft. biztosítja. A szolgáltatás nem számít teljesen újnak az áruházláncnál, ugyanis korábban már megkezdte a Wizz Air fapados repülőjárataira a jegyek értékesítését. Danks Emese, a Tesco szóvivője lapunk kérdésére elmondta, a szolgáltatás keresett és jól működik.

A csomag megvásárlása után az utalványon feltüntetett kódot a Vistának kell telefonon bediktálni, amely úti célokat kínál fel cserébe. A kód segítségével le lehet foglalni az utat, majd a Vista postán vagy elektronikus formában megküldi az utazási szerződést és lehet utazni. Az utalvány egy személy útiköltségét fedezi például szállással, reggelivel és illetékekkel együtt, így egy velencei hétvége 39 990 forintból kihozható. Az olcsóbb utalványok főként belföldi úti célokat takarnak, egy hajdúszoboszlói hétvégét félpanzióval 9990 forintból meg lehet úszni. Az utazási ajánlatok zömmel európai városlátogatások és családi wellnessüdülések. A most felkínált utalványok 2006. december 31-ig érvényesek, vagyis nem kell a vásárlást követően azonnal megszervezni az utat, akár ajándékba is oda lehet adni. A kínálatok rendszerint szezonálisan változnak, de az igényekhez igazítva, az úti célokat havonta bővítik, frissítik.