Nyereséges lesz a posta

Napi Gazdaság
2005.12.12. 11:28
A Magyar Posta Rt. idei árbevétele várhatóan 157 milliárd forint lesz, míg a társaság üzemi nyeresége elérheti a 7 milliárd forintot. Az árbevétel 60 százaléka a levélüzletágból, 5 százaléka a csomagküldéssel is foglalkozó logisztikai üzletágból, a fennmaradó rész pedig a pénzforgalmi, a hírlap- és a nemzetközi üzletágból származik, mondta a Napi Gazdaságnak Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője.

A posta decemberben várhatóan 80 millió levelet és 1 millió csomagot kézbesít. Ez az egész évi forgalom 10-11 százalékát teszi ki és 2004 utolsó hónapjához viszonyítva 10 százalékos növekedést jelent, mondta Szivi László, a társaság üzleti vezérigazgató-helyettese egy pénteki sajtótájékoztatón. A postahivatalok a karácsonyi ünnepek miatti csúcsforgalomra rugalmasan meghosszabbított nyitva tartással készülnek, december 24-én még lesz küldeménykézbesítés.

A vezérigazgató-helyettes megemlítette, hogy a Magyar Posta várhatóan még karácsony előtt zártkörű részvénytársasággá alakul. Ezt jövő év közepéig minden érintett társaságnak meg kell ejtenie, tette hozzá Szivi.