Emőke
8 °C
19 °C

Nyereséges lesz a posta

Napi Gazdaság
2005.12.12. 11:28
A Magyar Posta Rt. idei árbevétele várhatóan 157 milliárd forint lesz, míg a társaság üzemi nyeresége elérheti a 7 milliárd forintot. Az árbevétel 60 százaléka a levélüzletágból, 5 százaléka a csomagküldéssel is foglalkozó logisztikai üzletágból, a fennmaradó rész pedig a pénzforgalmi, a hírlap- és a nemzetközi üzletágból származik, mondta a Napi Gazdaságnak Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője.

A posta decemberben várhatóan 80 millió levelet és 1 millió csomagot kézbesít. Ez az egész évi forgalom 10-11 százalékát teszi ki és 2004 utolsó hónapjához viszonyítva 10 százalékos növekedést jelent, mondta Szivi László, a társaság üzleti vezérigazgató-helyettese egy pénteki sajtótájékoztatón. A postahivatalok a karácsonyi ünnepek miatti csúcsforgalomra rugalmasan meghosszabbított nyitva tartással készülnek, december 24-én még lesz küldeménykézbesítés.

A vezérigazgató-helyettes megemlítette, hogy a Magyar Posta várhatóan még karácsony előtt zártkörű részvénytársasággá alakul. Ezt jövő év közepéig minden érintett társaságnak meg kell ejtenie, tette hozzá Szivi.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!