Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nem megy rosszul a turizmus

Napi Online
2005.12.12. 11:58
Idén január-októberben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma kismértékben emelkedett. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele számottevően nőtt, adta hírül KSH.

Január-októberben a kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 9,6 millió vendégéjszakát töltöttek el. A tavalyihoz képest 5 százalékkal több vendég 2 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken. Az EU országaiból érkezett vendégek töltötték el a külföldivendég-éjszakák több mint háromnegyedét, 7,3 millió éjszakát.

A kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió belföldi vendéget és 7,6 millió belföldivendég-éjszakát jelentettek. A vendégek száma 5, a vendégéjszakák száma 3 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A szállodai forgalom nagyobb mértékben bővült az átlagosnál: 13 százalékos volt a vendégek, 11 százalékos a vendégéjszakák számának növekedése. A szállodák átlagosan 50 százalékos szobakihasználtsággal működtek, ez az előző év azonos időszakában 48 százalék volt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.