Tizedével nőtt az ipari termelés

MTI
2005.12.15. 07:46

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az ipari termelés októberi adatait. Az előzetes adatok szerint októberben az ipari termelés szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 9,8 százalékkal emelkedett a tavaly októberi szinthez képest.

Az ipari termelés az idén szeptemberben a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 2,5 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,9 százalékkal emelkedett a tavaly szeptemberi szinthez képest.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 szeptemberit ugyancsak 8,9 százalékkal haladta meg, az első kilenc hónapban 6,9 százalékkal emelkedett.

Az ipari termelés tavaly októberben szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett 2003 októberhez képest.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2003 októberit 5,7 százalékkal haladta meg, tavaly az első tíz hónapban volumene 8,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.