Az Állami Nyomda Rt. készítheti az anyakönyveket

MTI
2005.12.21. 18:19

Az Állami Nyomda Nyrt. egy konzorcium vezetőjeként elnyerte az anyakönyvek és kivonatok előállításának és szállításának jogát - közölte a társaság az MTI-vel szerdán. A megrendelés 3 évre vonatkozó teljes becsült nettó értéke 650 millió forint, a társaság konzorciumi partnerével a Belügyi Általános Beruházó és Fejlesztő Kht. által kiírt közbeszerzési pályázatot nyerte el - áll a közleményben.

A társaság a következő három évben hat típusú anyakönyvet, kilenc fajta anyakönyvi kivonatot gyárt és biztosítja a hivatalok számára az okmányok kitöltésére alkalmas biztonsági kitöltő eszközöket is. Az új anyakönyvek az eddiginél magasabb biztonsági színvonalat képviselnek. Szintén az Állami Nyomda lett a Magyar Posta Rt. által kiírt leporellók, pénzforgalmi és technikai nyomtatványok gyártása és szállítása pályázat részajánlatának nyertese.

A társaság közlése szerint az elkövetkezendő három évben nettó 319 millió forint értékben szállít általános felhasználású leporellókat a Magyar Posta számára. A szerződések megkötése folyamatban van.