Szorosabb együttműködés a bécsi és budapesti tőzsdék között

MTI
2006.01.25. 13:13
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Bécsi Tőzsde szorosabbra fűzi együttműködését az információ-értékesítés, az indexlicenc-értékesítés valamint a felelős vállalatirányítási ajánlások kidolgozása terén - jelentették be a két tőzsde vezetői sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója elmondta: a budapesti tőzsde kereskedési adatai tavaly november óta már elérhetőek a Bécsi Tőzsde adatszolgáltatói számára is. Az együttműködés keretében az idén egységesíteni kívánják az információ-értékesítés számítástechnikai infrastruktúráját. A két tőzsde a jövőben harmonizálni kívánja a díjstruktúrát is, és közös adatcsomagokat dolgoz ki. A cél az, hogy a vendorok számára minél egyszerűbbé tegyék mindkét tőzsde adatainak elérését.

Bécs és Budapest megállapodott az indexlicence-értékesítési tevékenység összehangolásában is. Az ebben nagy tapasztalattal rendelkező Bécsi Tőzsde a jövőben a BÉT ügynökeként értékesíti a BÉT indexeinek licencét olyan felhasználók számára, akik az indexekhez kötődő befektetési termékeket, például index-követő befektetési alapokat kezelnek.