Árpád
-2 °C
9 °C

Budapesti szállodáját is eladja az Intercontinental

MTI
2006.01.31. 11:34
A brit InterContinental Hotels csoport keddi bejelentés szerint két további szállodáját tette fel az eladandó szállodái listájára, ezek együttes értéke mintegy 600 millió font, azaz 1,06 milliárd euró. A csoport hét, az európai kontinensen lévő szállodáját adja el a következő kilenc hónapban, a későbbiekben pedig további közepes méretű európai szállodáitól válik meg - közölték. A hét eladandó szálloda, amelyekkel azonban az InterContinental irányítási szerződést fog kötni, az amszterdami, a budapesti, a cannes-i, a római, a frankfurti, a madridi és a bécsi.

A világ legnagyobb szállodai csoportja az utóbbi időben inkább a szállodák üzemeltetésére és a franchise üzletág elterjesztésére törekszik, igyekszik megválni viszont az épületektől. A két új eladandó szállodával együtt összesen 176 szállodától válnak meg és ezek teljes nettó eszközértéke mintegy 2,8 milliárd font. A csoport korábban már bejelentette, hogy a bevételekből 2,25 milliárd fontot juttat a részvényeseinek, ebből az összegből 1,95 milliárd font átutalása már megtörtént.

Az InterContinental hétfői londoni tőzsdei záróértéke 858 penny volt, ami azt jelenti, hogy a csoport eszközállományának teljes értéke 3,7 milliárd font.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.