Budapesti szállodáját is eladja az Intercontinental

MTI
2006.01.31. 11:34
A brit InterContinental Hotels csoport keddi bejelentés szerint két további szállodáját tette fel az eladandó szállodái listájára, ezek együttes értéke mintegy 600 millió font, azaz 1,06 milliárd euró. A csoport hét, az európai kontinensen lévő szállodáját adja el a következő kilenc hónapban, a későbbiekben pedig további közepes méretű európai szállodáitól válik meg - közölték. A hét eladandó szálloda, amelyekkel azonban az InterContinental irányítási szerződést fog kötni, az amszterdami, a budapesti, a cannes-i, a római, a frankfurti, a madridi és a bécsi.

A világ legnagyobb szállodai csoportja az utóbbi időben inkább a szállodák üzemeltetésére és a franchise üzletág elterjesztésére törekszik, igyekszik megválni viszont az épületektől. A két új eladandó szállodával együtt összesen 176 szállodától válnak meg és ezek teljes nettó eszközértéke mintegy 2,8 milliárd font. A csoport korábban már bejelentette, hogy a bevételekből 2,25 milliárd fontot juttat a részvényeseinek, ebből az összegből 1,95 milliárd font átutalása már megtörtént.

Az InterContinental hétfői londoni tőzsdei záróértéke 858 penny volt, ami azt jelenti, hogy a csoport eszközállományának teljes értéke 3,7 milliárd font.