Demonstráció a Mol-központnál

MTI
2006.02.10. 14:22
Körülbelül 500 munkavállaló demonstrált a Mol budapesti központja előtt, majd két reprezentatív szakszervezet képviselői petíciót adtak át a cég humán erőforrás igazgatósága főmunkatársának.

Ebben a Mol Et. Olajipari Szakszervezete, illetve a Mol Csoport TVK Rt. Váltóműszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete, a velük szolidáris érdekképviseletekkel együtt azt követeli, hogy tárgyalják újra a cég európai felzárkózás programját.

Ezt a programot a Mol-csoport nyolc reprezentatív szakszervezete közül hat írta alá, a demonstrációt szervező két érdekképviselet viszont nem. Szerintük az eredeti program nem biztosítja a tényleges felzárkózást.

A petícióban követelik továbbá, hogy már az idei bérfejlesztés is része legyen az európai felzárkózási programnak az inflációkövetésen kívül, illetve valósítsa meg a nyereségérdekeltséget és teljesítményösztönzést.

A petícióban a demonstráló érdekképviseletek követelik azt is, hogy tárgyalják újra az olajipari végkielégítés ügyét. Ennek egy részét már kifizette a cég a munkavállalóknak, de a demonstrálók a további rész teljesítését is követelik mindazok számára, akik munkaviszonya 2010 végéig szűnik meg.

A petíció átadását követően az érdekképviseleti vezetők úgy nyilatkoztak, hogy a Mol hétfőn folytatja a tárgyalást a szakszervezetekkel.