Meghirdették a terméknagydíj-pályázatot

MTI
2006.02.14. 15:20
A nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű termékek előállításának és a szolgáltatások fejlesztésének ösztönzésére meghirdették a 2006. évi Magyar Termék Nagydíj pályázatot kedden. A kiírók közül Bodnár Zoltán, az Eximbank ZRt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a díj egyebek mellett azért fontos, mert erkölcsi elismerést jelent a kiváló magyar termékeknek.

Szabóné Molnár Márta, a GKM főosztályvezető-helyettese aláhúzta: Magyarország uniós tagságával a magyar vállalatok élesebb versenyfeltételek között dolgoznak, a versenyképességet csak magas minőségű termékekkel lehet garantálni. Szűcs András, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség igazgatója elmondta: a fogyasztóknak megbízható eligazítást ad a vásárláshoz a terméken feltüntetett Magyar Termék Nagydíj lógó. Az igazgató kiemelte: a pályázatnak végső soron a fogyasztók a nyertesei.

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj pályázatra 2006. május 26-áig lehet jelentkezni, az elismeréseket szeptemberben adják át. A pályázat első meghirdetése óta 1.105 pályázatot értékeltek, nyolc év alatt 326 terméket ítéltek kimagaslónak, közülük 102 termék viseli a Magyar Termék Nagydíj címet.