Berezovszkij eladja érdekeltségeit

MTI
2006.02.17. 19:40

Eladja minden érdekeltségét a politikai nyomás miatt - jelentette be pénteken Borisz Berezovszkij orosz multimilliárdos. Az üzletember, aki segített Vlagyimir Putyin hatalomra kerülésében, azóta az orosz államfő leghevesebb bírálói közé tartozik. Mint mondta, "több milliárd dollárt" érő érdekeltségeit régi üzlettársa, Badri Patarkacisvili veszi meg.

Az orosz főügyészség sikkasztással, nagy összegű csalással, hatalommal való visszaéléssel és maffiakapcsolatokkal vádolja a Londonban élő Berezovszkijt, aki ellen nemzetközi elfogató parancsot adott ki az Interpol útján. Eladom minden érdekeltségemet Oroszországban és külföldön, beleértve a Kommerszant napilapot... Eladom, mert Oroszországban a vagyonom erős politikai nyomás alá került - mondta Berezovszkij egy interjúban.

Berezovszkij közölte, hogy a múlt héten találkozott Izraelben Patarkacisvilivel, megállapodtak, és az üzletet hónapokon belül lebonyolítják. A pénzt Berezovszkij befektetési alapokba akarja helyezni.

A multimilliárdos egy januári interjúban azt mondta, hogy jogos az orosz ellenzék minden erőszakos cselekedete, beleértve a hatalom erővel való megszerzését is, amin ő is dolgozik immár 18 hónapja. "Jelenleg csak egy az elit által végrehajtott államcsíny vezethet eredményre Oroszországban" - jelentette ki.