Négy mázsa húst foglaltak le Hevesben

MTI
2006.02.21. 12:31
Négy mázsányi, emberi fogyasztásra alkalmatlan húst foglalt le a Heves Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás. A tisztázatlan eredetű élelmiszer egy szlovák gépkocsiból került elő még hétfőn késő este egy rendőri ellenőrzés nyomán - közölte Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az egyik hatvani benzinkútnál két rendőr arra lett figyelmes, hogy egy szlovák rendszámú autóból egy magyar felségjelű gépkocsiba árut rakodnak át, mint később kiderült különböző húsféleségeket. Mivel a rakodást végző két szlovák férfi, illetve magyar partnerük az áru eredetét nem tudták igazolni, a rendőrök előállították őket, a húst pedig ellenőrzésre elküldték az élelmiszerellenőrző állomásra. A szakemberek megállapították, hogy a mintegy 200 ezer forint piaci értékű áru emberi fogyasztásra alkalmatlan.

A gyanúsítottak ellen a hatvani rendőrség indított eljárást, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával - közölte Oravecz Éva.