Reményik Kálmán az új autópályavezér

MTI
2006.03.01. 11:53
A tulajdonos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a Nemzeti Autópálya zrt. (NA) vezérigazgatójává március 1-től Reményik Kálmánt, az igazgatóság eddigi elnökét nevezik ki - közölte szerdán az NA zrt. A közlemény szerint Szilágyi András, az eddigi vezérigazgató a cég második embereként, vezérigazgató-helyettesként dolgozik tovább a társaságnál.

A döntés oka, hogy az útügyi adminisztráció átszervezése az NA-ra az eddigieknél jóval több feladatot ró, köztük a közúti beruházások bonyolítását is. A többletfeladatok a szervezeten belül is módosítják az eddigi struktúrát. Az autópálya építésben húsz éve résztvevő Szilágyi András így újra a beruházó cég fejlesztő, műszaki csapatát erősíti.

Reményik Kálmán közgazdász, adótanácsadó, adószakértő és könyvvizsgáló végzettsége is van. Több részvénytársaság igazgatóságának és felügyelő bizottságának volt és jelenleg is tagja. Dolgozott vezérigazgatóként, ügyvezető igazgatóként a Diego Kereskedelmi Rt-nél, majd az Orex Kereskedőház Rt. elnökeként. Tavaly július 14. óta az NA igazgatóságának tagja, augusztus 15-től elnöke.