Hétmilliárd forintra pályázathatnak a civilek

MTI
2006.03.05. 16:16

Hétmilliárd forintra pályázhatnak az idén is a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) keretében a civil szervezetek, ebből 5,5 milliárd forint a működési költségekre, 1,5 milliárd pedig a szakmai programokra jut, közölte Németh Ferenc, az NCA Tanácsának elnöke vasárnap az MTI-vel. A március elején kiírt működési célú pályázatokra főként a régiókban működő civil szervezetek és az országos hatáskörű szervezetek, egyesületek jelentkezését várják, emellett külön lehet pályázni az egy százalékos kampányok finanszírozására, mondta Németh Ferenc sajtótájékoztatót követően telefonon az MTI-nek.

Utóbbi támogatás ahhoz nyújt segítséget, hogy a különböző civil szervezetek képesek legyenek kampányt folytatni a személyi jövedelemadóból számukra felajánlható egy százalék megszerzése érdekében. Hozzátette: a 2005-ben működési célra igénybe vett támogatások elszámolási határideje ez év májusa. A március elején működési célra kiírt pályázatok összege ebben az évben 5,5 milliárd forint, emellett 1,5 milliárd forintot szakmai programokra fordíthatnak a civilek, hangsúlyozta. Az Alapprogramból támogatásban részesülhetnek mindazok a Magyarországon nyilvántartásba vett magánalapítványok és társadalmi szervezetek (kivéve a munkaadói- és munkavállalói érdekképviseleteket, pártokat és biztosítóegyesületeket), amelyek legalább egy éve ténylegesen működnek.

A pályázati anyagok elektronikusan a www.nca.hu, a www.allamkincstar.gov.hu, valamint a www.civil.info.hu oldalakon jelentek meg. A teljes pályázati dokumentáció bármelyik említett honlapról letölthető. A pályázatok beadási határideje 2006. április 3.