Miklós
-7 °C
4 °C

A Macquarie új ajánlatra készül a BAA-re

MTI
2006.03.12. 15:49
Vasárnapi londoni értesülés szerint az ausztrál Macquarie befektetési csoport külön átvételi kísérletet készít elő a Budapest Airportot is birtokló brit BAA repülőtér-üzemeltetőre, amelyet nem hivatalos hírek szerint a spanyol Ferrovial ipari és szolgáltató csoport is meg akar szerezni. A The Sunday Times szerint a Macquarie - a világ legnagyobb pénzügyi befektetői jellegű repülőtér-működtetője, amely tavaly indult a Budapest Airportért is - az amerikai Blackstone magánbefektetési csoporttal és a kanadai Ontario Teachers' Pension Plan nyugdíjalap-kezelővel tárgyal az esetleges közös átvételi ajánlatról. Korábbi londoni hírek még arról szóltak, hogy a Macquarie, amely a Budapest Airport-privatizáció döntő fordulójában már nem vett részt, a Ferroviallal társulva próbálja megszerezni a BAA-t.

A múlt kereskedési hét végéig egyébként a hivatalos Ferrovial-ajánlat sem érkezett meg Londonba, bár a spanyol céghez "közel állónak mondott" források állítólag cáfolták azt a piaci pletykát, hogy a spanyolok meggondolták magukat, és visszalépnek. E híresztelés miatt a Londoni Értéktőzsdén (LSE) először 6,7 százalékkal zuhant a BAA részvénye, amely addig - éppen a Ferrovial által február elején jelzett átvételi szándék hatására - több mint negyedével drágult, a pénteki kereskedés végére azonban, a visszalépésről szóló híresztelések nem hivatalos cáfolatának hatására 5,03 százalékot visszanyert és 8,14 fonton zárt.

A BAA a múlt hét elején 8,40 font fölött is járt a Ferrovial-ajánlatra váró intézményi befektetők folyamatos vásárlásai hatására.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.