Lefoglaltak három tonna húst Budapesten

MTI
2006.03.14. 19:43
Lefoglaltak 3,2 tonna azonosíthatatlan húsárút Budapesten, egy IX. kerületi hűtőházban kedden - közölte dr. Helik Ferenc, a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgatóhelyettese. A hatósági állatorvosok azért tartottak ellenőrzést a hűtőházban, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a Pomázon talált illegális húsáruk innen származtak.

Újabb ismeretlen származású hús
Az RTL Klub híradójának információja szerint egy pomázi telepről származik az a 10 tonna papírok nélküli hús is, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon találtak az ellenőrök. Információjuk szerint a cég vezetői hétfőig kaptak haladékot, hogy a papírokat bemutassák, addig zárolták a telepet.

Ez a gyanú nem igazolódott a hűtőházi ellenőrzés során, viszont találtak 3,2 tonna marha apróhúst, belsőséget, faggyút, illetve kisebb tétel pulykahúst, amely nem volt becímkézve. Mivel a címke hiányában nem állapítható meg a gyártó, az áru megnevezése, minőségmegőrzési ideje, így tiltott módon forgalmazottnak minősül, azaz minden további vizsgálat nélkül lefoglalható és megsemmisíthető - mutatott rá az igazgatóhelyettes.

A hatósági állatorvosok abból, hogy ki rendelte meg a tárolást, illetve utólagosan felrakható címkékből következtettek arra, hogy két magyar vidéki cégtől származhat a hússzállítmány. A nem azonosítható jelleg miatt a hússzállítmányt lefoglalták és átadták megsemmisítésre.