Judit
3 °C
6 °C

Nőtt a Swatch nyeresége

MTI/Reuters
2006.03.23. 10:47
Főként a drága óramárkák iránti erős kereslet nyomán tavaly növelte nyereségét a Swatch svájci óragyár: adózott eredménye 21,3 százalékkal 621 millió frankra (394 millió euró) emelkedett a 2004-es 512 millió frankról. Az egy részvényre jutó eredmény 10,66 frank lett a korábbi 8,70 után. Üzemi eredménye 735 millió frankra nőtt 645 millióról. A Swatch már korában beszámolt arról, hogy fennállása óta a legnagyobb mértékben tavaly nőtt a bevétele, 8,3 százalékkal 4,497 milliárd svájci frankra 4,15 milliárdról. Kulcsüzletágában, az óra és ékszerforgalmazásban tavaly 9,4 százalékkal bővült a forgalom. Erre az évre további forgalomemelkedést várnak a cégnél.

A Swatch adózott eredménye tavaly az első félévben 267 millió svájci frank volt. Az üzemi eredmény egyszeri tételek után 9,3 százalékkal 293 millió frankra emelkedett, a bruttó bevétel 6,1 százalékkal 2,08 milliárd frankra nőtt az egy évvel azelőttihez képest. A forgalom közel felét az elegáns óramárkák hozták.

A drága órák iránti kereslet élénkülésének köszönhetően jelentősen nőtt tavaly a luxusórákat és ékszereket forgalmazó cégek árbevétele. Korábban az ugyancsak svájci Richemont és az olasz Bulgari ékszerház jelentett kétszámjegyű forgalomnövekedést az óra üzletágban, elsősorban a drága, gyémántokkal kirakott órák keresletének jelentős növekedése miatt. Kisebb ütemben, de az egész óraiparban is kedvezően alakul az üzletmenet, a gazdaság élénkülése és az idegenforgalom bővülése miatt. Tavaly a svájci óraexport 11 százalékkal rekordra, 12,3 milliárd frankra emelkedett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.