Ágnes
-13 °C
0 °C

Kissé mérséklődött az olajár

MTI
2006.03.30. 09:18
Csütörtök reggel kissé mérséklődtek az árak a nyersolaj szabadpiacán a szerdai záróhoz képest, de még mindig meghaladták a hordónkénti 66 dollárt, mert az Egyesült Államokban a benzinkészletek a vártnál jobban csökkentek, s ez aggodalmat váltott ki a piacból tekintettel a közelgő nyári szezonra.

Az amerikai könnyűolaj a legközelebbi, májusi határidőre csütörtök reggel hordónként 66,23 dollár volt Szingapúrban. Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta csütörtök reggel hordónként 65,46 dollár volt a legközelebbi, májusi határidőre, 9 centtel olcsóbb a szerdai zárónál.

A nyersolaj az utóbbi napokban hordónként több mint 2 dollárral drágult az iraki, a nigériai és az iráni olajexporttal biztonságával kapcsolatos aggodalmak miatt. Ugyanakkor az amerikai benzintartalékok a múlt héten 5,4 millió hordóval, a várakozást jóval meghaladó mértékben csökkent az Egyesült Államokban. A nyersolajtartalék 2,1 millió hordóval nőtt a múlt héten, a feldolgozott termékeké pedig 2,5 millió hordóval csökkent.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.