Zalán
6 °C
19 °C

Megszűnt a Globus elleni PSZÁF vizsgálat

MTI
2006.03.30. 09:50
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) megszüntette a Globus részvények tőzsdei kereskedésében a bennfentesség vizsgálatára irányuló eljárást, és hiánypótlásra szólította fel az Union Fermiére Morbihannaise Société Cooperative Agricole-t a Globus részvényekre tett nyilvános ajánlattal kapcsolatban.

A felügyelet csütörtökön közzétett határozata szerint nem bizonyítható, hogy a 2005. augusztus 22. és a 2006. február 13. közötti időszakban a bennfentes kereskedelem vagy a piacbefolyásolás megvalósult volna a Globus részvények tőzsdei kereskedésében.

A március 8-án kezdett piacfelügyeleti eljárásban a PSzÁF, a vizsgálat befejezéséig, felfüggesztette a Globus részvényekre tett nyilvános vételi ajánlat jóváhagyását. A vételi ajánlatot a francia CECAB csoporthoz tartozó Union Fermiére Morbihannaise Société Cooperative Agricole tette február 22-én a Globus Rt. legalább 51 százaléknyi részvényére, részvényenként 460 forintos áron. Most a PSzÁF ügyvezető igazgatója néhány pontban hiánypótlásra szólította fel az ajánlattevőt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.