Megszűnt a Globus elleni PSZÁF vizsgálat

MTI
2006.03.30. 09:50
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) megszüntette a Globus részvények tőzsdei kereskedésében a bennfentesség vizsgálatára irányuló eljárást, és hiánypótlásra szólította fel az Union Fermiére Morbihannaise Société Cooperative Agricole-t a Globus részvényekre tett nyilvános ajánlattal kapcsolatban.

A felügyelet csütörtökön közzétett határozata szerint nem bizonyítható, hogy a 2005. augusztus 22. és a 2006. február 13. közötti időszakban a bennfentes kereskedelem vagy a piacbefolyásolás megvalósult volna a Globus részvények tőzsdei kereskedésében.

A március 8-án kezdett piacfelügyeleti eljárásban a PSzÁF, a vizsgálat befejezéséig, felfüggesztette a Globus részvényekre tett nyilvános vételi ajánlat jóváhagyását. A vételi ajánlatot a francia CECAB csoporthoz tartozó Union Fermiére Morbihannaise Société Cooperative Agricole tette február 22-én a Globus Rt. legalább 51 százaléknyi részvényére, részvényenként 460 forintos áron. Most a PSzÁF ügyvezető igazgatója néhány pontban hiánypótlásra szólította fel az ajánlattevőt.