Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Életbiztosítót indít Bulgáriában az ING Magyarország

MTI
2006.03.30. 15:51
A zöld mezős beruházással alapított ING Life Insurance Bulgaria a napokban kapta meg Bulgáriában az életbiztosítási üzletág elindításához szükséges engedélyeket. A biztosító központja Szófiában lesz, vezetőjéül az ING csoport nyugdíjpénztárának vezetését is ellátó Nikolaj Sztojkovot bízták meg.

"A bolgár életbiztosítási üzletág elindítása a regionális együttműködés példája" - idézi az ING Biztosító Rt. csütörtökön kiadott sajtóközleménye Tom Kliphuist, az ING Biztosító Közép-európai Régiójának igazgatóját -, mivel az új cég egyaránt felhasználja a bolgár pénztárszolgáltató forrásait és a magyar ING Biztosító szakmai tudását. Az ING Life Insurance Bulgaria adminisztratív és infrastrukturális feladatait a magyarországi ING Biztosító látja el.

Az ING Csoport 1994 óta ING Bank Bulgaria néven bankot, illetve ING Pension Fund Bulgaria néven nyugdíj-pénztárat működtet Bulgáriában. Az ING bulgáriai életbiztosítója hivatalosan 2006. április 19-én kezdi meg működését.

A magyarországi biztosítók közül az OTP csoport biztosítója, az OTP Garancia rendelkezik már Bulgáriában élet- és nem életbiztosító társasággal. Az ING mellett a másik nagy magyarországi életbiztosító, az Aegon egyelőre Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban alapított, illetve vásárolt biztosítót, valamint nyugdíj-pénztárat. A harmadik nagy életbiztosítási állománnyal rendelkező magyarországi cég, a Generali-Providencia anyacége, a Generali Holding a kelet-közép-európai régió több országában, így Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában is rendelkezik leánybiztosítóval, Bulgáriában azonban még nem.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.