Zalán
6 °C
19 °C

Csökkent a Raiffeisen ingatlanvagyona

MTI
2006.04.07. 16:51
Fennállása óta márciusban először csökkent - mintegy fél milliárd forinttal - a Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona - tette közzé az alapról szóló jelentésében a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. pénteken. A Rafiffeisen Ingatlan Alap vagyona a tőkekivonás ellenére sem csökkent 96 milliárd forint alá.

A tőkekiáramlás következtében viszont kissé - 2 százalékponttal, 34,8 százalékra - növekedett az ingatlanarány. Az ingatlanok arányának növekedését hozta a forintgyengülés is, mivel az ingatlanok bérleti díja euróban rögzített, így a forint gyengülése növeli a bérleti díjra alapozott ingatlanértéket. Új ingatlanvásárlás nem történt az elmúlt hónapban, viszont aláírtak egy 2200 négyzetméternyi bérbe adható terület megvásárlásáról szóló szerződést.

A tranzakció értéke 1,6 millió euró, a bérleti szerződés hossza 10 év. A Raiffeisen Ingatlan Alap vagyonának 13 százaléka kereskedelmi-szolgáltató ingatlanokban, 11 százaléka irodaépületben, 3 százaléka vegyes hasznosítású, 2 százaléka kiskereskedelmi, 2 százaléka logisztikai ingatlanokban fekszik, 20 százaléka van likvid eszközben, és 45 százaléka befektetésre vár.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.