Bővíti tevékenységét a Wallis Zrt.

MTI
2006.04.10. 15:04
Új iparág felé nyitott a Wallis Zrt. a Geohidroterv Mérnökgeológiai, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megszerzésével.

A közlemény szerint a tranzakció részeként a befektetési társaság tulajdonába került a Geoprotect Kft. is, amely az anyavállalat által kidolgozott technológiák megvalósítását végzi a magyarországi piacon. A két cég foglalkoztatottainak száma 140 fő, együttes éves forgalmuk meghaladta a 4 milliárd forintot. A cégvásárlás pénzügyi részletei nem publikusak.

A közlemény idézi Gansperger Gyulát, a Wallis Zrt. vezérigazgatóját, aki a tranzakció jelentőségéről szólva kiemeli a gyorsan fejlődő környezetvédelmi iparágban rejlő üzleti, szakmai lehetőséget a csoport számára.

Az 1990-ben alapított Geohidroterv tapasztalattal rendelkezik a környezeti állapotfelmérés és hatástanulmányok tervezése, kommunális és ipari hulladékok elhelyezése, helyi bevédése és lerakóhelyek tervezése területén. Több éve tevékenységei közé tartozik a kármentesítő rendszerek gyártása, telepítése és üzemeltetése, szennyezett területek mentesítése, veszélyes hulladékok kezelése, szállítása.