Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Sztrájkkészültségben a húsosok

MTI
2006.04.12. 14:07
A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) sztrájkbizottsága 2006. április 24-ével sztrájkkészültséget hirdet - tájékoztatta Kapuvári József, a HDSZ elnöke szerdán, a testületi ülést követően az MTI-t. A sztrájkbizottság a választmánytól kapott felhatalmazás alapján értékelte és elégtelennek ítélte a húsüzemekben folytatott idei bértárgyalások és egyeztetések eredményeit. Ezt követően döntött a sztrájkkészültségről. A húsosszakszervezet a bérharchoz kéri az ágazat minden munkavállalójának, szakszervezeti tagjának a szolidaritását és közreműködését.

Tekintettel arra, hogy az év negyedik hónapjában több üzemben béremelésre még nem került sor, a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy 2006. április 18-21. között a gyulai, a kaposvári, a kapuvári, a pápai, a pécsi és szegedi húsüzemekben és egységeikben érdekvédelmi akciót munkásgyűlést, tagi szavazást, bizalmi értekezletet szervez, illetve megalakítja a helyi sztrájkbizottságokat a bértárgyalások előmozdítására - tájékoztat a közlemény.

Az akció tapasztalatait felhasználva a sztrájkbizottság ezt követően - 2006. április 24-től - sztrájkkészültséget hirdet. Az MTI korábbi információi szerint a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének választmánya a bérmegállapodások elmaradása miatt hatalmazta fel még április elején a sztrájkbizottságot, hogy 10 napon belül üljön össze, és értékelje az ágazatban kialakult helyzetet a munkavállalók szempontjából.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.