Miklós
-7 °C
2 °C

Lapokat adott el az agrártárca

MTI
2006.04.14. 11:53
Az agrártárca pályázat útján értékesítette a vagyonkezelésében lévő mezőgazdasági lapcsaládot. Az FVM a Magyar Mezőgazdaságot, a Kertészet-Szőlészetet, a Kertbarát Magazint és a Kistermelők Lapját, valamint a Méhészetet, továbbá az Erdőgazdaság és Faipar című lapot adta el a Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Szabad Lap Kft. által közösen alakított konzorciumnak 440 millió forint plusz áfa áron.

A lapcsalád értékesítésére meghirdetett pályázatra egyetlen érvényes pályázat érkezett, mégpedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Szabad Lap Kft. által alakított konzorciumtól.

Benedek Fülöp, a tárca közigazgatási államtitkára szerint a mezőgazdasági lapokhoz kötődő vagyonértékű jogok eladása kapcsán az FVM szempontjai messzemenően érvényesültek a vállalásokban. Így a továbbiakban is szavatolt az agrártárca kommunikációs érdekeinek hatékony érvényesülése, valamint a lapok hosszú távú megjelentetése, továbbá a piaci viszonyok érvényesítése.

Ennek alapján az állami vagyon tulajdonosi képviseletére jogosult Kincstári Vagyoni Igazgatóság hasznosítási tanácsa hozzájárult, hogy a nyertes ajánlattevővel 440 millió forint plusz áfa áron megkössék a szerződést. Ezen belül az ajánlatban foglalt ütemezéssel készpénzben 70 millió forint plusz áfa, szolgáltatásban pedig 370 millió forint plusz áfa teljesítendő. Ilyen szolgáltatás többek közt a minisztérium és szakintézményei által kiadott közlemények, illetve az általuk összeállított mellékletek megjelentetése.

A mezőgazdasági lapcsaládot a továbbiakban a Mezőlap Kft. adja ki, amelynek fele-fele arányban tulajdonosa a pályázatban nyertes két társaság. A Mezőlap Kft. törzstőkéje 10 millió forint.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. éves árbevétele 500 millió forint körül mozog, míg a Szabad Lap Kft. árbevétele éves szinten eléri az 1,2 milliárd forintot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.