Strandokon is felhasználható az üdülési csekk

MTI
2006.04.14. 13:37
Strandokon, uszodákban és gyógyfürdőkben is használható lesz az idei szezon elejétől az üdülési csekk - mondta Lebovits Gábor, a Nemzeti Üdülési Szolgálat ügyvezető igazgatója.

"Száztizennégy strandot, gyógyfürdőt és ehhez hasonló fürdőszolgáltatást végző céget kerestünk meg levélben és egyéb direkt módon, ezekkel még a szezon megkezdése előtt szeretnénk szerződéseket kötni" - mondta.

Vas megyében ilyen szerződést kötöttek pénteken a VASIVÍZ Víz- és Csatornamű Rt-vel, amely alapján Szombathelyen a városi uszodát és gyógyfürdőt valamint a városi strandot is igénybe lehet majd venni üdülési csekkel. Tárgyalásokat folytatnak elmondása szerint a sárvári és a büki gyógyfürdővel is.

Szombathelyen pénteken a Nemzeti Üdülési Alapítvány alapítóinak nevében Kiss Péter kancellária miniszter adott át üdülési csekket egy szociálisan rászorulónak.

"Az, hogy a kormány döntésének megfelelően jelentős adó- és járulékkedvezmény övezi az üdülési csekk intézményét, jelentős érdekeltséget teremtett a munkáltatók körében, így ma már 18 milliárd forint az üdülési csekk forgalma" - mondta.

Elmondása szerint az idén 600 ezren jutnak kedvezményes üdülési lehetőséghez, jelentős részben olyanok, akiknek e nélkül nem lenne lehetőségük a rekreációra, az aktív pihenésre.