Piroska
-10 °C
1 °C

Győrött is lesz Árkád

MTI
2006.04.14. 16:01
Árkád bevásárlóközpont épül Győrött, a 25 milliárd forintos beruházás keretében kétszintes, 35 ezer négyzetméteres létesítményt emel a nemzetközi ECE cég a Rába gyár egykori központjának helyén.

Az épület már szerkezetkész állapotban van, rövidesen kezdődik a belső kialakítás, amelybe bevonják az üzletek bérlőit is. A bevásárlóközpontban mintegy 125 üzlet kap helyet, amelyeket a beruházó bérbe ad. Az üzletközpontot az ősz folyamán adják át.

A beruházási összeg 7 százalékát a szomszédságában létesülő körforgalom építése teszi ki. A körgeometriájú jelzőlámpás csomópont - amilyenhez hasonló Magyarországon még nem épült - a város vagyonát gyarapítja, nem kerül a befektetők tulajdonába.

A kivitelezést úgy kell elvégezni, hogy ezidő alatt a csomópontot nem tudják lezárni a forgalom elől, mivel a magyar-szlovák határhoz, a vámosszabadi átkelőhöz vezető főút részét képezi. Az építkezés miatt az autósoknak a nyár végéig forgalmi dugókkal kell számolniuk.

Az ECE nemzetközi fejlesztő cég az Otto csoporthoz tartozik, Nyugat-Európában 83 bevásárlóközpontot épített egyebek között Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban. Magyarországon Budapest és Pécs után Győrött invesztál.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.