Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Magyar borsiker Londonban

MTI
2006.04.16. 08:39

Egyesült Királyság The Sunday Times Wine Club elnevezésű borklubja a Hungarovin Campanula Pinot Grigio nevű borát választotta a klub legnépszerűbb borává és egyben ezt a bort bemutató magyar standot tüntette ki a legjobb stand elismerő címmel március végi londoni borkiállításán - tájékoztatta az MTI-t a Törley Pezsgőpincészet.

A Törley-csoporthoz tartozó Hungarovin már három éve szállít a világ leghíresebb borszakírója, Hugh Johnson által alapított borklub számára többféle magyar bort. A Hungarovin Kft. Campanula - ez a harangvirág latin neve - márkájú Pinot Grigio, azaz szürkebarát bora, amely az Etyek-budai borvidékről származik, az elmúlt években közkedvelt lett a neves angol borklub tagjai között. Így érhette el, hogy ez év elején megkapta a legnépszerűbb bor kitüntetést. A brit borklub 28 éve minden tavasszal megrendezi a legkiválóbb borok bemutatóját az angol fővárosban. A Törley Pezsgőpincészet Kft. az idén másodszor kapott meghívást a bormustrára, hogy azon külön standdal vegyen részt. A londoni borkiállításon mintegy 80 külföldi kiállító borait láthatták és kóstolhatták az érdeklődők.

A magyarok nemcsak a kiállított borokkal - többek között a Campanulával, a Domaine St. Orban Etyeki Sauvignon Blanc 2004-sel, valamint a nagyrédei Pannónia Chardonnay-val -, hanem azok marketingjével is sikert aratak: a Törley Kft. standja ugyanis elnyerte az idei legjobb stand díjat, megelőzve számos neves külföldi kiállítót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.