Nem nyilatkozik az OTP-s sms írója

MTI
2006.04.16. 17:23
Ügyvédje tanácsára nem nyilatkozik a sajtónak az OTP Bank csődjéről szóló sms írója. Az MTI-nek vasárnap telefonon sikerült elérnie a harmincas éveiben járó, Győr-Moson-Sopron megyei fiatalembert.

A férfi az MTI egyik kérdésére sem válaszolt, így többek között arról sem mondott semmit, hogy politikai indíttatásból küldte-e az üzeneteket. Az MTI információi szerint a munkanélküli fiatalember édesanyjával él együtt a Fertő-tó környékén.

Az OTP Bank csütörtökön tett feljelentést, mert ügyfelei az ország több pontján a pénzintézet csődjéről szóló sms-t kaptak mobiltelefonjukra. Az üzenet küldője az tanácsolta, hogy vegyék ki pénzüket a bankból.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai pénteken fogták el a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az sms elküldésével - mondta el Horváczy Emese, a szervezet szóvivője az MTI-nek szombaton.

"Vele szemben tőkebefektetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt" indult eljárás szabadlábon hagyása mellett. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte - mondta a szóvivő.

A pénzintézet már csütörtökön közleményben hangsúlyozta, hogy a bank stabilitása és tőkeereje megkérdőjelezhetetlen.