Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Drágább wc papírt veszünk

MTI
2006.04.20. 08:58
Bővül a háztartási papíráruk kiskereskedelmi forgalma, a bolti eladások értéke 9 százalékkal nőtt 2005-ben az előző évhez képest, a piac mérete meghaladja az évi 30 milliárd forintot - közölte az ACNielsen piackutató vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a papíráruk kiskereskedelmén belül a legerősebb szegmens a toalettpapír, amelyre az értékben mért forgalom mintegy 50 százaléka jutott az utóbbi két évben. A papírzsebkendő részesedése több mint 27 százalék, míg a fennmaradó rész egyenlő arányban oszlik meg a szalvéta és a konyhai papírtörlő között. A papíráruk forgalma a nagy eladóterű üzletekre koncentrálódik: a papírzsebkendő értékben mért eladásainak 31, a konyhai papírtörlő értékesítésének 44 százalékát a hipermarketekben realizálták. A vegyiáru szaküzletek 5-8 százalékot tesznek ki a háztartási papíráruk eladásából.

Az ACNielsen az átlagos fogyasztói ár emelkedését regisztrálta a papírzsebkendőnél: a tíz darabos csomag átlagára több mint 10 százalékkal emelkedett egy év alatt. Ugyanakkor a 100 darabos papírzsebkendő átlagára nem változott. Az eladott mennyiségből a korábbihoz képest több, 25 százalék jutott a 10 darabos papírzsebkendőre tavaly és 75 százalék a 100 darabosra. A toalettpapír értékesítésnél a kereslet a magasabb minőségű termékek irányába mozdult el. A háromrétegű toalettpapír csomagonkénti átlagára a 2004 november-decemberben regisztrált 363 forintról, 2005 november-decemberre 409 forintra nőtt. A konyhai papírtörlő átlagára csökkent: míg 2004 november-decemberben csomagonként 161 forint, 2005 hasonló periódusában 145 forint volt a termék átlagára.

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.