Új gépet vesz a Wizz Air

MTI
2006.04.21. 15:43
A Wizz Air diszkont légitársaság pénteken veszi át új, Airbus A320 típusú repülőgépét, amelyet az International Lease Finance Corporation-től (ILFC) lízingel.

A 180 üléses repülőgépet a légitársaság 7 év alatt lízingeli és az új piacain közlekedteti: Bulgáriában, Horvátországban és Szolvéniában, tovább erősítve a légitársaság kelet-európai terjeszkedését.

"Az elmúlt 12 hónapban több, mint 2 millió utast szállítottunk és egyre növekvő forgalmunkkal tovább erősítjük vezető szerepünket Magyarországon és Lengyelországban" - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air a következő egy évben 3 milliót meghaladó utas számmal számol, és azzal, hogy a diszkont légitársaság összes utasainak száma 2006 végéig eléri az 5 milliót.

a közlemény idézi Steven F. Udvar-Hazyt,az ILFC elnök-vezérigazgatóját, aki hozzátette: "az új A320-as a légitársaság terv szerinti terjeszkedését szolgálja majd".

A Wizz Air flottája új, 180 férőhelyes Airbus A320 típusú repülőgépekből áll, amelyek Magyarországon Budapestről, Lengyelországban Katowicéből, Varsóból, Gdanskból, Poznanból és Wroclawból, Bulgáriában Szófiából, Litvániában, Kaunasból, Horvátországban pedig Zágrábból repülnek. Hamarosan elindulnak a légitársaság új járatai a horvátországi Splitből, a szlovéniai Ljubjanából és a bulgáriai Burgaszból is. A Wizz Air 2004. májusi indulása óta a Wizz Air több, mint 3 millió utast szállított.

Az ILFC nemzetközi piavezető lízingcég 40 millió dollárt meghaladó portfóliója több mint 800 repülőgépből áll - ismertetik.