Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Olcsóbbodott az olaj

MTI
2006.04.25. 09:43

Kedden reggel olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon, elsősorban profitkivétel miatt, amit a hét végi, újabb árrekord mellett az váltott ki, hogy az Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) jelezte: változatlanul magas szinten tartják a kitermelést. A kereskedők szerint az árcsökkenés várhatóan nem lesz hosszú életű, mert változatlanul aggodalomra ad okot, hogy Irán a nemzetközi szankciófenyegetések ellenére ragaszkodik atomenergia-programjához, s még Nigériában sem rendeződött a helyzet.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta a legközelebbi, júniusi határidőre kedd reggel hordónként (159 liter) 73,21 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS-jegyzésében, 12 centtel olcsóbb a hétfői New York-i zárónál.

Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, májusi határidőre kedd reggel gallononként (3,78 liter) 2,1488 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0251 dollárral olcsóbb a hétfői NYMEX-zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta kedd reggel hordónként 73 dollár volt az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében ugyancsak júniusi szállításra, változatlan a hétfői záróhoz képest, amikor 1,57 dollárral (2 százalékkal) hanyatlott az ár.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!