Növelte bevételét az Aviva

MTI
2006.04.27. 12:32
Nagy-Britannia vezető biztosító társasága, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Aviva 20 százalékkal növelte az első negyedben élet- és nyugdíjbiztosítási bevételeit, és az év egészére is folyamatos növekedést vár.

Teljes értékesítése Nagy-Britanniában 34 százalékkal, 3,2 milliárd fontra nőtt. Nemzetközi tevékenysége - amely élet- és nyugdíjbiztosítási forgalma közel 60 százalékát adja - 16 százalékkal, 4,03 milliárd fontra bővült.

Az életbiztosítási és új üzleti biztosítások értékesítése világszerte 6,8 milliárd fontra nőtt, a tavalyi első negyedév 5,7 milliárdjáról. Elemzők 6,18 milliárd fontot vártak.

Az Aviva 2001-ben 102 millió euróért vásárolta meg a korábban az ABN Amro Magyar Bank tulajdonában lévő MÉBIT Rt. életbiztosítót.

Az Aviva az elemzők várakozásait meghaladó mértékben, 29 százalékkal növelte üzemi eredményét tavaly az általános biztosítási üzletág erőteljes bővülésének köszönhetően. A cégcsoport az idén további növekedésre számít.

Az üzemi eredmény 2,90 milliárd fontra emelkedett tavaly az egy évvel korábbi 2,22 milliárdról, meghaladván az elemzők 2,66 milliárd fontos várakozását. A társaság vezetése 27,27 penny osztalékra tesz javaslatot, ez 7,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az eredmények ismertetésekor a társaságnál azt is közölték, hogy a biztosító további felvásárlási lehetőségek után néz azokban az országokban, ahol már van érdekeltsége.