Miklós
-7 °C
2 °C

Kevesebb lakópark épül Budapesten

2006.05.04. 09:38
Az első negyedévben több mint hétezer felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és közel tízezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma közel ugyanannyi, az új lakásépítési engedélyeké 8 százalékkal kevesebb, mint 2005 első negyedévében volt.

A befejezett lakások száma egy százalékkal csökkent, szerkezete viszont kissé módosult az első negyedévben: visszaesett a vállalkozói lakásépítés, s ezzel együtt a többszintes, többlakásos és lakóparki építkezések, valamint az eladásra épített lakások száma és aránya. Ez a csökkenés elsősorban a fővárosban következett be: itt 23-28 százalékos a visszaesés a különböző lakástípusokban. Budapesten 24 százalékkal kevesebb lakás kapott használatbavételi engedélyt.

Országos átlagban 3 százalékkal kevesebb új lakást építtettek gazdasági vállalkozások, és 4 százalékkal kevesebbet értékesítés céljából. Ugyanilyen arányban nőtt a természetes személyek által, illetve saját használatra épített lakások száma.

A megyék többségében nőtt a használatba vett lakások száma, 5 megye esetében a növekedés több mint kétszeres, de Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyékben 2006 első negyedében fele annyi új engedélyt sem adtak ki, mint egy évvel korábban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!