Mária
-7 °C
3 °C

Csökkent a mosóporok ára

MTI
2006.05.09. 13:58

A mosószerek kiskereskedelmi piaca évi 35 milliárd forint körül stagnál, miközben a mennyiségben mért értékesítés 2 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest az ACNielsen piackutató vállalat felmérése szerint. A mosóporok átlagos fogyasztói ára csökkent egy év alatt, míg a speciális, kézi mosáshoz használt készítmények átlagára nőtt.

A fogyasztói átlagár a legnagyobb szegmensben, a mosópornál 372 forint/kilogramm volt november-decemberben, 6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ha csak 2 százalékkal is, de emelkedett a folyékony, speciális mosáshoz használt mosószerek fogyasztói átlagára, ami a piackutatók szerint nem feltétlenül az egyes speciális mosószerek drágulását jelzi, hanem a kereslet eltolódását a drágább márkák felé.

Az ACNielsen adatai szerint a mosószerek fő beszerzési forrása a háztartások számára a hipermarket: tavaly a háztartási vegyi áruk átlagát meghaladó mértékben, 44 százalékkal részesedtek a legnagyobb eladóterű üzletek a mosópor értékesítéséből.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!