Zöldül a Tesco

MTI
2006.05.10. 15:46
Terry Leahy, a Tesco vezérigazgatója szerdán ígéretet tett arra, hogy 2010-re a cég által fogyasztott energia fajlagos mennyiségét a felére csökkenti a 2000. évi szinthez viszonyítva. Megjegyezte, hogy ezen intézkedéséhez - legalábbis Nagy-Britanniában - kormányzati támogatásra lesz majd szüksége, például szélerőművek felállításának engedélyezéséhez.

A napokban a Tesco bejelentette, hogy mintegy százmillió angol fontnak megfelelő értékű beruházásokat hajt környezetvédelmi technológiákba üzleteiben. Közölte, hogy javít hulladékfeldolgozási és hasznosítási módszerein is és angliai egységeiben szeptembertől már csak olyan bevásárlószatyrokat forgalmaz, amelyek biológiailag lebomlanak, nem károsítják a környezetet.

A környezetvédelem kérdésénél maradva jelezte, hogy termékeinek címkézésénél is az egészséges élelmiszer választásának lehetőségére hívják majd fel a vásárlók figyelmét. Végezetül Leahy szólt arról is, hogy az üzletek áruellátását is jobban szervezik, csökkentik azok számát és arra is ígéretet tett, hogy az üzletek homlokzatát igyekeznek jobban a környék elvárásaihoz, külleméhez igazítani.