Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Új startkártya

MTI
2006.05.12. 09:43

A startkártya sikere alapján annak újabb változataira dolgoztak ki javaslatot, gyakorlati alkalmazására nyár végén, ősszel kerülhet sor - tájékoztatta Tóth László a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője az MTI-t

A pályakezdők elhelyezkedését a múlt év októbere óta segítő startkártyát követően a tervek szerint ilyen kedvezményt kínálnának fel a gyermekgondozási támogatások (gyes, gyed, gyet), az ápolási díj megszűnését követően, vagy a gyes alatt munkát vállalókat foglalkoztató munkáltatóknak is. Hasonló, de mértékében jelentősebb kedvezményt vehetnének igénybe azok a munkáltatók, akik tartósan állást keresőknek, 50 év felettieknek és igen hátrányos munkaerő-piaci területek lakóinak biztosítanak munkát.

A startkártyát kiváltó fiatalokat foglalkoztató munkáltatók jelenleg a kártya kétéves érvényességi ideje alatt az első évben a bruttó kereset 15, a második évben 25 százalékát fizetik meg közteherként. Mentesülnek továbbá az egészségügyi hozzájárulás és a 3 százalékos munkaadói járulék megfizetése alól is. Ez lényegesen csökkenti a foglalkoztatási költségeket. A múlt év októbere óta csaknem 20 ezer startkártyát váltottak ki a fiatalok. Mivel a kártya érvényességi ideje két évre szól, valószínű, hogy csak azok igényelték, akik annak segítségével már el is tudtak helyezkedni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.