Kétéves a Wizzair

2006.05.18. 15:28
A 2004. májusi indulás óta a Wizz Air 3,3 millió utast szállított és közel 4 millió repülőjegyet adott el. Ezzel az európai piac meghatározó szereplőjévé és Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb légitársaságává vált. 2005-ben a Wizz Air több, mint kétszeresére növelte utasainak és útvonalainak számát, ugyanakkor jelentősen növelte kapacitását is az előző évhez képest - áll a cég közleményében. A Wizz Air minden piacán vezető diszkont légitársasággá vált. Lengyelországban 40 százalék, Magyarországon 27 százalék és Bulgáriában 54 százalék a cég piaci részesedése. Nemrég elindította járatait Horvátországból és Szlovéniából, hamarosan pedig Romániából is felszáll a társaság.

Katowice, Budapest és Varsó után a Wizz Air nemrég megnyitotta negyedik és ötödik bázisát Szófiában (Bulgária) és Gdanskban (Lengyelország). Jelenleg a légitársaság 38 úticélt kínál utasainak. A Wizz Air flottája egységesen Airbus A320 típusú, 180 üléses repülőgépekből áll. A gépek átlagéletkora kevesebb, mint 3 év, így a Wizz Air rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával. A légitársaság 24 új repülőgépet rendelt, melyeket a gyártó 2007 tavaszától szállít.

0 Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Nagyon büszkék vagyunk az elmúlt két évben elért eredményeinkre. Folytatjuk terjeszkedésünket új piacokon, kedvezményes árú utazást kínálva egyre több utasnak Kelet és Dél Európa országaiban. Várakozással tekintek az 5 milliomodik Wizz Air utas köszöntése elé, még az idei évben."