Judit
3 °C
6 °C

Gazdasági mediátorképzés indul

2006.05.19. 15:26

Gazdasági mediátorok képzését kezdi a nyáron a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Képző Központja egy berlini főiskola és egy német tudományos intézet közreműködésével. A képzés célja, hogy a gazdasági életben is megteremtse azt a szakértői kört, amely kompromisszumokkal, peren kívül meg tudja oldani a vállalatok egymás közötti gazdasági konfliktusait.

A mediátorképzésnek - bár a szervezők ezt nem hangsúlyozzák - különös jelentősége lehet azáltal, hogy a gazdaság egészében egyre szélesebb körben elterjedtek a lánctartozások. A közvetítők útján létrejött megegyezés emellett a bírósági útnál jellemzően gyorsabb és rugalmasabb megoldásokat is lehetővé tesz.

A most induló, hatvanórás alapképzés három modulból áll, azt a tervek szerint ősztől egy kétmodulos ráépülő képzés egészíti majd ki. A képzés a mediáció munkamódszerei és a tárgyalási technikák ismertetésén kívül kiterjed a közvetítés gyakorlatának és felhasználási lehetőségének körére is. Hazánkban a gazdaságin kívül a munkaügyi mediáció válik egyre elterjedtebbé, legutóbb az Auchan és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is mediátor bevonásával állapodott meg egymással.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.