Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Ismét gyengül a forint

MTI
2006.05.22. 10:20

A forint gyengébben nyitott hétfőn a bankközi devizapiacon; az euróval 265,20/30 forinton kereskedtek kilenc óra tájban, két forinttal erősebben a 263,20/30 forintos pénteki árfolyamnál. Átmenetinek bizonyult a pénteki megnyugvás a kereskedők szerint, a hétfő reggel ismét hektikus piacot ígér.

Folytatódik a feltörekvő piacok valutái, köztük a török líra "vesszőfutása", de eladói nyomás alatt van az indiai rúpia és az új-zélandi dollár is. A közép-európai valuták közül a zloty is együtt gyengül a forinttal. Kora reggel 264,50 forinton jegyezték az eurót, de az ideges piacon könnyen 266 forint fölé ugorhat az árfolyam.

A magyar valuta kurzusát ezúttal is külső piaci hatások mozgatják, a monetáris tanács hétfői kamatdöntő ülését figyelemmel kíséri ugyan a piac, de változatlanul 6 százalékra várják a jegybanki alapkamatot. A dollár az euróhoz képest nem sokat változott, a forint gyengülése miatt Budapesten reggel 208,60/70 forinton jegyezték, két forinttal magasabban a péntek délutáni 206,55/65 forintnál.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.