A Transelektro már a jövő héten csődöt jelenthet

MTI
2006.05.25. 12:33
A fizetésképtelenség elhárítása érdekében a Transelektro csoport május 31-ig igyekszik megállapodni hitelezőivel és a pénzintézetekkel - közölte Timár Gyula, a GTV Zrt. igazgatóságának elnöke csütörtökön.

A közlemény szerint elképzelhető, hogy sikerül május 31-ig lezárni a Ganz Transelektro Közlekedési Zrt., Transelektro Energetikai és Környezetvédelmi Zrt., Transelektro Ganz-Röck Kazán és Erőművei Berendezések Zrt. vonatkozásában a pénzintézetekkel folytatott tárgyalásokat. Így ezen társaságok esetében van lehetőség arra, hogy elkerüljék a csődvédelmi eljárás megindítását.

A pénzintézetekkel történő kétoldalú tárgyalások jelenlegi állása alapján azonban elkerülhetetlennek tűnik a Ganz Transelektro Villamossági Zrt. csődvédelmi eljárásának megindítása, mivel 2006. május 31-ig nem tudják még az előzetes megállapodásokat sem lezárni - áll a közleményben.

A társaság reorganizációs programjában tett javaslataik alapján a Transelektro Management Vagyonkezelő Kft. tulajdonosai közül a Közgép Rt., Resonator Kft. és a Vegyépszer Zrt. 1 milliárd forint alaptőkével létrehoztak egy gazdasági társaságot. Ennek célja, hogy azon projektek finanszírozásában közreműködjön, amelyeket a pénzintézetek nem kívánnak biztosítani a Transelektro Csoport jelenlegi cégei számára.

A Transelektro csoport menedzsmentje biztosítani kívánja a csoport valamennyi hitelezőjét, hogy mindent megtesz a megállapodások létrejötte érdekében, illetve, hogy ezzel együtt mintegy 1.600 munkavállaló sorsa megnyugtató módon rendeződjön, és olyan pénzügyi helyzet alakuljon ki, amely a csoport további működését biztosítja.