Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Új garantált alap a HVB-től

2006.05.25. 17:34
Magyarországon elsőként biztosít hozzáférést a "BRIC" országok tőzsdéinek hozamához egy alapon belül a HVB Bank és a CA IB Alapkezelő legújabb befektetési konstrukciója, a HVB Triatlon 4 Tőkegarantált Alap. Az új befektetési alap a nemzetközi részvénypiacok mellett az uniós és japán ingatlanpiacok, illetve a magyar pénzpiac növekedését is kihasználja. ( A "BRIC" az utóbbi években a tőkepiacon elterjedt rövidítés, ami angol nevük kezdőbetűinek összeolvasása alapján négy országot jelöl: Brazília, Oroszország, India, Kína.) A 3,5 éves lekötés esetén garantált tőkevisszafizetésű alap már 10 ezer forintos értékben is jegyezhető, május 29-től.

A Triatlon 4 három eltérő befektetési stratégiával rendelkező portfóliót tartalmaz, melyekben különböző súllyal érvényesülnek a nemzetközi részvénypiaci, magyar pénzpiaci, valamint az EU és japán ingatlanpiaci komponensek. A konzervatív portfólió 80 százalékát az ingatlan- és pénzpiaci befektetések alkotják. Az utóbbi a kamatozó betétrész révén biztos jövedelemforrást jelent. A dinamikus portfólió részvényhányada igen magas, mintegy 60 százalék. A részvénycsomagon belül a "G3" piacok és a vezető feltörekvő piacok versenyeznek egymással. A kiegyensúlyozott portfólióban nagyjából egyenlő arányban szerepelnek a különböző kockázatú befektetések.

A befektetőnek nem kell választania különböző befektetési stratégiák közül, mivel a "legjobb útvonal" hozamszámítási eljárás lehetővé teszi, hogy az alap a lehető legtöbbet hozza ki a tőkepiaci trendekből már a futamidő alatt. Nem egyszerűen a lejáratkor legsikeresebb portfólió hozamát kapják a befektetők: a legsikeresebb portfólió hozama - az indulástól számítva - minden negyedévben rögzítésre kerül. A futamidő végén a 14 rögzített hozam átlaga adja az alap teljesítményét, így ebbe a maximális hozamok folyamatosan beépülnek. A futamidő egészére alkalmazott hozam-optimalizáció egyedülálló a magyar befektetési alapok között. Ez a kifizetési modell még a legfejlettebb nyugati tőkepiacokon is csak az utóbbi egy évben terjedt el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.