Mária
-6 °C
-2 °C

Egyre több az outlet Európában

MTI
2006.05.26. 12:20
Egyre több factory outlet nyílik Európa-szerte. Csupán tavaly 12 százalékkal 118-ra nőtt a számuk - tette közzé pénteken Bécsben felmérésnek eredményét a GMA osztrák piackutató intézet. Európában jelenleg Ausztriában és Írországban tapasztalható a legnagyobb ütemű növekedés.

A legtöbb gyári üzlet, összesen 36 Nagy-Britanniában található, s ezzel ott gyakorlatilag már telítetté vált a piac, sőt néhányat már be is zártak megfelelő érdeklődés híján. A kontinentális Európában azonban még van növekedési lehetőség a piackutatók szerint: Ausztriában például tavaly 157,1 százalékkal, Írországban 151,7 százalékkal nőtt a factory outletek eladótere. Összességében jelenleg 1,7 millió négyzetmétert tesznek ki Európában a gyári eladóhelyek, ez 17 százalékkal több az előző évinél.

A piackutatók szerint a factory outletek esetében a befektetési alapok akár 17 százalékos csúcshozamot is elérhetnek, míg a hagyományos bevásárló központoknál a legjobb esetben is 10 százalék körül van a hozam. Mindamellett a kutatók arra is figyelmeztetnek, hogy Európában kezd telítetté válni, s hamarosan bekövetkezhetnek az első csődök is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.