Félmilliárdos megrendelést kapott a Synergon

MTI
2006.05.31. 14:43
A Synergon Informatika Rt. összesen 500 millió forintos megrendelést kapott a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulástól, az Abaújszántó és Környéke Településeinek Kistérségi Társulásától, valamint a budakeszi önkormányzattól.

A közlemény szerint a cég a megbízások alapján kiépíti a két kistérség szélessávú internet-hozzáférést biztosító informatikai infrastruktúráját, valamint a budakeszi hivatal portál és térinformatikai rendszerét.

A Synergon szakemberei mindkét régióban vezetékes optikai hálózat kiépítésével teszik lehetővé a kapcsolódást a nagysebességű országos gerinchálózathoz, így összesen tizenhét település lakosai, intézményei és vállalkozásai érhetik el biztonságosan a szélessávú internetet.

Budakeszinek olyan portál megoldást és térinformatikai rendszert szállít a vállalat, amelyek helyettesítik az eddigi alkalmazásokat és jelentősen megkönnyítik a felhasználók munkáját. Ez a portál lesz a város új internetes megjelenésének az alapja is, így az oldalra látogatók könnyebben találják majd meg a számukra fontos információkat.