990 forintos jegyek a SkyEurope-tól

2006.06.01. 15:02
100 ezer darab repülőjegyet értékesít 990 forintos áron Pozsonyból, Budapestről, Krakkóból, Innsbruckból és Prágából induló járataira a SkyEurope. A "forró akció" a ma kezdődik és június 4-én vasárnap éjfélig tart. Az árak az ilyenkor szokásos módon illetékek és adók nélkül értendők.

"A különleges 990 forintos akciónk is egy újabb bizonyítéka annak, hogy a SkyEurope valóban vezető a diszkont légitársaságok között. Ezzel a mostani "forró akcióval" szeretnénk még közelebb hozni a repülést az emberekhez, és lehetővé tenni 100 ezer ügyfelünk számára, hogy velünk repülve fedezhesse fel több európai város szépségét." - mondta Christian Mandl, a SkyEurope Airlines vezérigazgatója.

A hazai utazási szokásokat vizsgáló kutatások szerint Magyarországon még sokak számára luxusnak számít az is, hogy fapados járatot vegyen igénybe nyaralásához. A nagycsaládosok például az átlagnál jóval kevesebbet költenek utazásra és a repülős utak helyett, inkább az olcsóbb, bár gyakran kényelmetlenebb, hosszabb buszos utakat választják. A SkyEurope e hátrányok csökkentése érdekében több akciós kampányt is indított az elmúlt időben. A múlt héten zajlott például az a kampány, amelynek keretében olyan jegyeket vásárolhattak a magyarok, amelyeknek köszönhetően a 15 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak a nyáron a SkyEurope járataival. A cég felmérései szerint, az akciónak köszönhetően, jelentősen nőtt a jegyvásárlások száma, amely jelzi, hogy a családi utazások kedvezménnyel való támogatása, nagymértékben fellendítheti a magyarok utazási kedvét.